Skolprat

Nu har jag varit två dar i Jönköping för att propagera för Kitas som ska öppna skola där nästa höst. En tydlig aversion mot friskolor märks, likaså en nervös nyfikenhet från en del som känner till konceptet och grundarna genom egna personliga tidigare kontakter. Många önskade oss uppriktigt lycka till. Ofta stort intresse från studievägledare. Frampå anbdra dagens kväll blev det tydligare och tydligare - "Är det ni som har det korta schemat?" Så har alltså budskapet spridit sig om vår smarta arbetsordning,. där vi koncentrerat schemat utan att ha gjort avkall på antalet timmar varje kurs ska ha. De medföljande eleverna gjorde stor succé.

Samtidigt fick vi höra framgångssagan från John Bauergymnasiet, som på sex år öppnat 28 gymnasier i Sverige, något i Norge, Spanien, Indien samt planerat i Mexico. På sex år alltså. Men då bär inte skolledningen bänkar och stolar själva.

Morris kom viftande på svansen och mötte mig. Krisen är över för den här gången - nu gäller det bara att han knaprar i sig i sin medicin och avstår från att få i sig otjänliga saker. Hur det nu ska gå till.

 
image536

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback