En riktigt bra lördag

Trettio kanadagäss kommer flygande i formation över oss. Jag hinner knappt få upp kameran innan de hunnit förbi. Men en grann syn är det. image565

Morris drar ivrigt, han är helt återställd nu och har ätit sitt sista antibiotikapiller för den här gången. Några småfåglar rör sig bland träden. Det brukar mest vara blåmesar och talgoxar, ibland grönfinkar. Men den här är betydligt mindre, där den sitter helst stilla på sin gren och blinkar ibland. Jag gissar att det är en gärdsmyg, det ljusa ögonstrecket och den svagt nedåtböjda näbben motsäger inte detta. Synpunkter är välkomna!

image566

På tillbakavägen underhölls vi av några kråkor och en råka.
- Har du hört den här? Kråkan berättar en av sina många vitsar. Det var Bellman, en dansk och en norsk ...
image567
Så berättar han sin roliga historia, skrattar själv högt och råkan stämmer in med ett ljudligt gapskratt.

image568

På eftermiddagen kom David och Johanna. Anna, Johan och pojkarna hade redan anlänt. Nu skulle det firas de födelsedagar vi inte kunnat celebrera tillsammans tidigare. Det blev en riktigt bra lördag!




Kommentarer
Postat av: Kirsti

Vackra foton! Jag som gillar våra "vardagsfåglar" faller så klart direkt för de snackande kråkfåglarna. :)
Törs nästan inte säga vad jag såg i den översta bilden vid första anblicken, innan jag läst texten: Två mystiska, stora fåglar som kommer flygande mot kameran. Med lustig vinkling på vingarna och klumpiga stjärtfjädrar..Tog ett bra tag innan mina söndagströtta ögon förstod att "vända på steken" och se att de flög bortåt.. :)
Trevlig fortsättning på helgen!

Postat av: Hans

Tack för din roliga kommentar. Jo, kanadagässen kan man ju i hastigheten tolka för något annat på väg åt motsatt håll. Det är lite ont om fågel nu så kråkor och liknande får duga. Men de är tacksamma motiv!

Mvh Hans

2007-11-25 @ 21:46:31
Postat av: Anders

Visst är det en Gärdsmyg! Fint foto också - De är ju normalt väldigt rörliga, så man får passa på. Jämför gärna med med vårt foto i nästan samma vinkel från tidigare i år. Se länk nedan:

http://dagensfagel.blogspot.com/2007/02/winter-wren-finally.html

//Anders

2007-11-26 @ 17:53:30
URL: http://dagensfagel.blogspot.com/
Postat av: Hans

Hej! Ja era gärdsmygsbilder från feb 07 är riktigt fina. Av någon anledning visade den här individen inte stjärten, varför ett visst mått av osäkerhet infann sig.
Mvh Hans

2007-11-26 @ 22:53:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback