Å, vad du drar, Morris

Just nu står den lurvige hjälten på altanen utanför mitt rum och lapar i sig vatten. Han har gjort några försök att få mig på lekhumör genom att ta ett f.d, tuggben i käften, ställa sig långt med överkroppen och verka hot/lekfull, allt för att jag ska ta upp jakten på nonom i den nysådda gräsmattan. Då säger jag: Kom Morris, så får du något gott!  Och det fårstår han, genast viker leklusten inför möjligheten att få en h alv prisnkorv eller så. Aha, är det därför den förbaskade "gräsmattan" inte tar sig - en viss hund lever rövare där med jämna mellanrum.

Strålande vårsol har det varit hela dagen. På Morups tånge måste man dock ha jacka eftersom havsvinden är kall, om än svag. Det har varit minst tre gånger så många skådare där som rariteter. Några har stått på pass sedan före soluppgången i hopp om att få se små- och storlom sträcka söderut - det är derass vecka nu - men endast några få passerade. Samtidigt vet  vi att det plöstsligt kan landa hundratals vadare och ta sig ett mellanmål på strandmask och annart läckert.

I fyrskogen var det en lövsångare som sjöng så att hjärtat kunde brista.  Här är han.image256

Och sjunger han tillräckligt vackert får han en hona och så är Sveriges i särklass vanligaste fågel ännu vanligare. Men i samma nejd voro också några ärtsångare. Det är möjligt att de redan hade raggat färdigt och ägnade sig åt en liten andrafrukost under en paus i kärleksbestyren. Söta är de i vart fall.
image258

Utomhusmöblerna ser nyare ut nu än då vi köpte dem för ett år sedan. Tänk vad lite plastklet kan göra!

Så, nu är huset välstädat inför fransklärarnas besök imorgon. Vädret ska bli kanon och vi kommer att både bese Getterön med fågelögon och Morups tånge, helt omgiven av den ljusröda triffen.

Nu ligger Morris likt en sfinx i den nysådda gräsmattan. Mitt överkast ligger i tvättmaskinen av något till sfinxen relaterat skäl. Skymningen har så smått börjat falla.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback