Morris i rundkrage

Den lille vovven, om man nu kan säga så om en stor storpudel, har fått någon hudåkomma, troligen en fästing som han slitit kroppen av men som lämnat huvudet kvar. Där har han  kliat sig och slickat. Veterinärsamtal, goda råd om koksaltlösning etc. Men idag var vi till behandling i Varberg, där en ung vänlig veterinär snabbt konstaterade skadan, rakade av allt hår och skrev ut recept på antibiotika och kortisonsalva. 15 minuter tog det - effektivt och sakligt utan att det kändes jäktigt. Och så fick vi låna/köpa en halsring som gör samma nytta som plasttratten men som är mindre besvärande för Morris. Det ser nästan ut som en flytväst och skulle nog kunna tjäna det syftet också. Uppblåsbar. Tänk att ingen kommit på det förut?

image427

Inför fotograferingen hade han gömt sig bakom friggeboden och lagt sig i en nygrävd grop med sval sand. Det kanske inte hans nysalvade infekterade hud uppskattar.


Igår var vi på Tjörn och hälsade på David och Johanna som hyr en liten stuga vid Bleket. Det blev sigtseeing på Klädesholmen och akvarellmuseet inte långt bort det heller. Nu har den nya lilla Aygon (röd den här gången) knallat iväg 80 mil. Den har automatlåda och drar en knapp halvliter. Gratisparkeringstillstånd kommer.
image428

Nu är bildbehandlingen nästan klar efter norgeresan. Det blir åtskilliga att ta hand om. Nu är det fågelbilderna som börjar bli klara. Storlabb, kustlabb, silvertärna, havsörn, lunnefågel, tobisgrissla, sillgrissla, tordmule, tretåig mås och toppskarv tillsammans med en massa havssulor är de lite mer exotiska arterna. Dessutom har vi sett de vanliga vitfåglarna, gråhäger och några gråsparvar. Inte så mycket nytt med andra ord.

En praktfull tobgisgrissla
image429

En lunnefågel som fått fisk i näbben.
image431


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback