Fontän!!!

Förra året fick vi div stenarbeten utförda till stor belåtenhet. Vi blewv också föreslagna att skaffa en fontän i trädgården och efter en del tvekan beställde vi en. Det tog en vår och en halv sommar  men idag kom den. Den består av en stor plasttunna, nedgrävd, en pump på bottnen (obs n-et) av tunnan, ett stort bottenkar, en "hals" och ett mindre stenkar som bär upp själva munstycket - eller munstyckena, ty det är möjligt att skifta mellan div stril- och kupolmunstycken. Så kom då allt på plats:
image430 allt på plats:

Det nedre karet ska ha en vattenspegel och det går att justera vattennivån här. Så skulle det övre karet lyftas på plats och så kom testet då vi såg att det fungerade.
image431

Så nu återstår en del avslutande arbeten, stensättning runt, en plantering, funderingar kring vilka bär fåglar äter och hur det ska se ut runt ikring. Men den första timmen satt vi bara och lyssnade till porlandet och såg ljuset brytas i vattenspeglarna. Coolt heter de numer eller "kanouun" på det lokala idomet.

Enligt all planering skulle det ösregna idag men det blev bara ett par lätta skurar. Så nu har jag täckte en stor del av altanen för att måla färdigt de delar jag inte hann förra året. Rabatterna har rensats och intrycket är riktigt bra, måste jag säga. Rosorna blommar och även annat jag inte kan namnet på växer riktigt bra.

Det som irriterar mest i huset är den bubbla som golvet i korridoren utanför våra suvrum skapat. Förklaringen är att vi har bokhyllor längs väggarna och att golvet sommartid expanderar en smula. De tunga bokhyllorna tillåter inte att golvet rör sig på ett naturligt sätt och så blir det den bubbla. Hade snickarna tänkt på det hade de kunnat korta v golvet en liten smula. Förra sommaren flyttade vi en bokhylla och då försvann olägenheten.
- Släng böckerna och hyllan, tycker Lilia. Hade tidningar och tidskrifter haft hårdare pärmar skulle man säkert sparat på dem på ett annat sätt än nu. Lösningen kan vara att slänga de hårda pärmarna först. Sedan vill man antagligen inte ha innehållet heller och så har man löst ett golvproblem. Men på vintern finns inte problemet, golvet krymper av sig själv en smula och man kan glädjas åt sina böcker. Jag får väl undersöka hur länge golvet bågnar och sedan ta ställning till bokhyllan.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback