Festhelg

Igår fredag var det skaldjur i Glommens hamn. Pensionärsföreningen arrangerade och Lilia hade anmält oss i mars. Hade inte en funktionär ringt och påminnt om att man skulle klä sig varmt hade det inte blivit någon fest. Jodå. maten var god, lättöl är ok och kaffe med kaka går alltid hem. 175:- per person. Så var det orkester med dragspel mm. Dans skulle det bli. Men först måste man avverka ett antal supvisor där brännvinets verkan hyllades med tonartsväxling och pigga refränger. Kors på Idas grav med hopsnickrade blasfemier. Jag vill inte tillhöra den slags gemenskap som tycker sådant är roligt, acceptabelt, beundrandsvärt eller vilka synonymer man nu vill använda. Men kanske speglar det ett annat samhälle, där slitet för brödfödan var massivt och det enda roliga som stod till buds för att glömma eländet var att supa skallen av sig.

Till all lycka kom Lilia ihåg TV-programmet om Hurtigruten och i höjd med lottdragningen drog vi oss hemåt. Mat hade vi fått och dansa kunde vi inte. Inget svårt val.
Idag är det lördag och då skulle det bli Taubeafton vid Glumsten. Det med besked. Visserligen fick Sven Bertil bara ca 40 minuter som sista inslag, men det spelade kanske mindre roll när man hört alla de anda engagerade artisterna. Så långt det är från "roliga" supvisor; det går inte att jämföra på samma dag.

Imorgon ska vi på Romeo och Julia i Varberg. Med lösnäsa. En riktig festhelg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback