Mera, mera

Pilsnabbt genom snöyran viner tåget fram över slätten. Vissa förare verkar testa gränserna för hur fort det kan gå. De sträckor som löper parallellt med motorvägen, märker man hur illa fort det går egentligen. Idag är det visserligen lite halt på vägarna men tåget känner inga sådana gränser. Det är bra, jag vill  hem innan solen går ner. Hemma och så ut igen, denna gång med nya kameran och en kikare. Ner till hamnen för att testa det nya underverket. Bilder tas i snabb följd - i samma ögonblick man trycker på avtryckaren, klickar det till, ibland flera bilder i snabb följd. Hur många bra bilder har man inte missat pga. att en lite enklare digitalkamera behöver mågna sekunder på sig att reagera.

slagsmål om bytet

En fiskebåt har lagt till och ett par man städar ur. Fiskdelar och småfisk hamnar i hamnbassängen till glädje för ett hundratal trutar, måsar och andra hungriga. Slagsmål med våldsamma flygakrobatiska inslag blir alltid följden. Här ett par trutar som försöker slita itu ett stycke fisk.


tretåig mås i hamnen

Strax intill ligger denna juvenlia tretåiga mås och hoppas på att få sin beskärda del. Eftersom den är mindre, är det små utsikter att få något innan de hungrigare och större fått sitt.

Ett trevligt samtal med en ung skådare som hoppats få se både labb och kaspisk trut, avslutade fotoseansen.

Knäckebrödet från Konsum har en anings anstrykning av unken doft och smak. Det går faktiskt inte att äta.

Imorgon ska det bli tio cem snö, sägs det. Dimma är det visserligen ute,  och kallt som bara den, men när jag kollar på SMHI:s radarkarta, finns ingen nederbörd i sikte. Däremot hade samliga torkarblad frusit fast.
Imorgon ska bilen vara uppvärmd av ett el-element. Nu får det räcka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback