Jo, jo, nu går det framåt!

Full fart i högen med historiearbeten. Nu har jag bara en liten handfull kvar men dem tar jag på tåget i morgon, se'n är hela den tjocka bunten avklarad! Sköööönt. Istället kan jag ägna tiden åt att inventera gluggar. Det finns en massa recensioner på fotosidan som tillsammans med Tradera och Blocket kan visa på framkomliga vägar. Det bör även vara  möjligt att använda 28 - 80 mm EF från Emilys Canon, den hon aldrig brytt sig om att använda. Vi får hitta en deal där. Annars har Emily jobbat första dagen på sitt nya jobb. Skönt för henne att få något att göra, även om hon måste pendla till Halmstad.

Så nu är de bara att invänta något torrare väder och ut att skåda fågel. Något som är ur led förutom tiden är vädret. Idag har det varit 9 grader varmt i Göteborg och 12 grader i Norrköping - i januari!. Någon vinter tror inte meteorologerna på längre, möjligen en släng snö i mars, men om värmen står sig veckan ut, och det gör den, visar all statistik på att även februari blir en mild månad. Man slipper i alla fall att skrapa bilfönster. Och för mig som älskar släpande dimmor och annat mildväder, känns det bra. Hur många tusen har man inte sparat på minskade elräkningar?

Av alldagligheter kan rapporteras av Aygon fåt sin första service idag. Den h ar gått nästan 1600 mil på ett knappt halvår. Yarisen ligger kanske 200 mil efter på något längre tid. Skulle detta vara våra bilvanor, kommer bilarna att gå mellan 5000 och 6000 mil om året, Fiatens loklala körning oräknad - och då åker jag ändå tåg till Götreborg.

Kameraavdelningen gicks igenom i kväll. Minoltan och Emilys Canon går på film och används sannolikt aldrig mer. Synd, till Minoltan hade jag ett hyfstat 200 mm zoom. Men man kan ju inte köpa en Sony (som tagit över Konika/Minoltas kameraaprogram) bara för det. Den gamla Rolleicorden fick en ny färgfilm, billigt inköpt via Tradra och bara en aning för gammal. Återstår att se om det blir några retrokort med den holken. Så finns det en annan gammal 6x6, en Ikoflex som faktiskt fungerar, Och så sorgebarnet, en YaschicaMat 6x6, där slutaren kraschade, troligen av åldersskäl. Den kanske man kan ha blommor i?

Åtminstone tre gånger i veckan avsätter fotot spår i hårddisken. Oftast ärt det ett gäng måsar som fastnat och som skulle kunna innehålla någon liten raritet. Senst var det Johns tioårsdag som slank med:

John och morfar

Idag har också hustrun skaffat en blogg (sellman.blogg.se). Det ska bli intressant att följa hennes tankar när hon inte bara skirver på Seriorkontaktens nät för de redan frälsta.

Ja, så har det vuxit upp ett nytt hus 30 meter från oss. Takstolarna står där och antyder hur högt det huset kommer att bli. Strax intill kommer ytterligare ett att sättas upp endera dan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback