Har du också lekt med kottar?


Ur led är tiden, säger Hamlet. Det är redan söndag sedan en kvart och dagen har inte riktigt tagit slut. I fredags kväll var Lilia och jag på Rondo och såg Cabaret med Peter Jöback och en massa andra duktiga skådespelare. Det var grejer det! Stark närvaro, fantasktiska dansare och en liten kärlekshistoria som växte och växte, dvs. Sara Lindh, som spelade Sally Bowles, var så himla bra, skör men ändå starkt närvarande och med en riktigt stor röst. Peter Jöback var naturligtvis den stora stjärnan och han levde ut konferencierrollen stort. Extra roligt för oss äldre var att Monica Nielsen och Anders Nygren fick spela frukthandlaren och hyresvärdinnan. Och vem hade kommip på denna lysande idé att skicka mor och far på Rondo? Jo, Emily, det rara barnet, som tack för hjälpen med flyttningen, billån etc. Och middag på stället ingick. Gp:s recension berättar mera. En föreställning på Backateatern 2003 + Liza Minellis film för en massa år sedan var lagom intro till denna storslagna föreställning. Har du 475 spänn över så gå och se den. Man måste inte äta oxå (och man kanske inte har råd att göra det på ett tag även om man satsar på en balkongplats)

Annars har denna underbara trettondedag jul gått snabbt undan. De tre vise männen, som f.ö. har namnsdag idag; Kasper och Melker och Baltsar, ja, så hette dom, har anlänt till krubban. Och stjärnan har gjort sitt och har tagits ned. Och tjugonddag Knut, då tar julen slut.

Nu är det nu igen och nu är det nu igen och nuet varar fram till sedan.
Men det var inte sant och det var inte sant, för däremellan kommer medan.
Ja, ja, hej tomtegubbar...

Bra väder för stranden, däremellan frenetiskt läsande, ja, jag säger inte av vad, med det börjar märkas i högarna. Klar blir jag ju inte förstås, men något ska man ju göra på tåget också.

Morris sprang lös medan husse koncentrerade sig på några trutar. Plötsligt hade vovven gått över den s.k. kanalen, en rejäl bäck, som flyter ut mitt på playan. Den är inte särskilt djup men det är ingenting för lågskor. Det finns en spång, men se det vågade sig Morris inte på. Men så fick han för sig att tikarna var grönare på andra sidan, vid mynningen. Nå, det räckte med ett - Hit! för att få honom på andra tankar. Men att springa över vågade han inte. Försiktigt trippade han i det kalla vattnet och kom så tillbaka till verkligheten och fick sin frolicbelöning. En så'n badkruka!

morris i kanalen

Annars har tiden gått åt till att fundera vad jag ska ha istället. Alla fågelskådare som deltar i den månatliga fototävlingen på Kustobsar ( en digital trevlig tidning för västkustens skådare) har också redovisat vilken teknik de använt för att fotografera. Nu är det digital systemkamera som gäller till 95%, verkar det som. I de flesta fallen är det en Canon för fleratusenfemhundra kronor och till detta en "glugg", dvs ett teleobjektiv med konverter (extra "förstoringsglas") för tillsammans minst 20.000:- Fast de flesta har dyrare. Vi andra, som får hålla tillgoda med våra små digiscopingprylar (man anbringar en liten digitalkamera på tubkikaren) för några ynka tusenlappar. Fast vad kostar inte ett årligt medlemsskap i golfklubben exklusive exklusiva klubbor - eller en segelbåt - eller en, ja, varför inte - en häst?! En sån fantastisk argumentation jag håller på att bygga upp! Men vem är det jag ska övertyga ...?

Så går testernas vågor höga. Det ena forumet efter det andra kollas och deltagarna berättar mer än villigt vilka "gluggar" de avverkat och varför den ena var bättre än den andra - som ändå, faktiskt, VAR 15.000:- BILLIGARE!!! Och så har det kommit en ny kameramodell.  Skådarlivet är kantat av  mäktiga invsteringar och folk med gott ställt. Tänk om fåglarna visste ... Det heter ju: "Det vete fåglarna" men det betyder ju att ingen egentligen vet.

Imorgon fyller barnbarnet John år. Han önskar sig Fem-böcker och lite pengar som han kan köpa dataspel för. Lagom för en tioåring. Själv lekte jag med kottar när jag var tio år. Fast det är ju ingen som tror på, inte ens jag själv. Men en Canon 400D har jag inte lekt med, det vore en nog så trevlig kotte.

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback