God Jul, till exempel

Ja, nu är julafton över. Det gick smidigt. Först var vi i Anneberg hos Helena med familj och firade jul där. Därefter hos nästa dotter i Skogstorp, Anna, och hade ytterligare en julklapppsutdelning med två andra barnbarn. Trots att det är barnens stora högtid, lyckades jag få en ordentlig samling julklappar. Och det är något visst att få presenter men kanske f.a. att se givarnas förväntansfulla miner. Så får man ju inte heller glömma att man själv upplever samma givandets glädje. Ett extra glädjeämne var att David firar julen med oss i år, även om besöket bara blir ett par dar, är det kärkommet.

Det skulle vara lätt att räkna upp alla goda ting som våra barn gjort för oss, både sådant som bjudits vid julmåltiderna men också allt annat som blivit gjort för att bereda oss glädje och trivsel. Tack, kära ni, för allt detta.

Imorgon blir det julotta, inte 10.00 som någon sagt, utan 08.30, i Vinbergs kyrka. Där ska kören sjunga. Sedan blir det väl juldagsvila innan vi kan fira mässa  kl 15.00 i Hertings kyrka.

Innan vi for iväg till Anneberg var vi nere vid Glumsten en dryg halvtimme för att lufta Morris och oss själva. En förmodad toppskarv med antydan till markerad panna passerade liksom två sjöorrar i sydlig riktning.

Kommentarer
Postat av: Anders W

Verkar inte dumt som jul. Vår familj är mer utspridd i
Sverige och Europa. För egen del blev det jul på Malta med mor. Inga klappar, men väl ett nytt VP-kryss i form av Spansk Sparv, som var en vanligt förekommande art där.

//
Ett extra glädjeämne var att David firar julen med oss i år, även om besöket bara blir ett par dar[...].
//

Där kan vi ju å andra sidan vardagligen glädjas åt hans närvaro, vilket alltid är lika trevligt. David medverkade också direkt till att en viss ukulelejulkalender kunde bli av, genom att förtjänstfullt spela både solo och bas på stora och små instrument. Det gjorde han med den äran dessutom. Jag var imponerad!

God fortsättning och gott nytt år!/Anders


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback