Frukost i det blå

Morris vet bara att han vill gå ut och frågar aldrig efter vad klockan hunnit bli. Men när vi väl hunnit ut på vår runda och tagit havet och horisonten i besittning, måste vi bara ha frukost vid havet. Stilla, inte spegelblankt, svag sydlig vind. Och så ett ejdersträck i god fart 2 dm över vattnet. I täten en mörk hona med ett tjugotal svartvita hannar på en lång rad bakefter. Säkert en uppmuntrande syn för feminister som ser honan som en förebild. Eller var det en tillfällighet? Eller var det bara så att man växlar om att vara först då det är den jobbigaste positionen? Eller hade hannarna tvingat fram en stackars hona för att plöja en fåra för de andra? Finns det fler tolkningsmöjligheter? Finns det något rätt svar? Här är en tidigare bild men  med lite större "oordning" iu flykten.image240

Så vi cyklade hem igen och jag bad Lilia att ta på en extra tröja. Sen hade vi fruklost i det blå, blått över hela himlen, blått vatten i norr, väster och söder. Kaffet smakar bäst i sådana lägen. Ytterligare ett par sträck svepte förbi innan det var dags att återgå till vardagen söndagen.

Dags för båtisättning. En segelbåt i Glommens hamn fick masten på plats. Måsar och trutar överöser varandra med tillmälen - eller är det bara revirtjöt? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback