Åter på tången

Så många å:n "åter på tången" återger. Dovt sorl blandat med vassa genomskärande ljud från strandskatorna, som snabba flyger med nervösa korta, fladdrande vingrörelser; fladdret egentligen bara överträffat av sånglärkans mycket snabba vingrörelser, extremt kortslagiga.

Det blev bara ett kort besök efter ett ärende till Falkenberg. Men så ljuvligt stilla i den nästan sopmmarvarma förkvällen. Inga gullmoln kransade fästet, inga andra romantiska företeelser förekom, endast fågellivet, som nu börja höras. Längst därute, utanför Fyren, i havet, ligger kanske 500 sjöorrar. Man kan skönja dem genom de lätta dimslöjorna där de nästan på kommando dyker flera på en gång, eller en hel rad bara lyfter och flyger ett stycke in i dimmorna. Men ljudet böljar in över land, fran havet. "Pju" säger Fågelguiden att det låter, ungefär en gång i sekunden. Så när 500 pjuar samtidigt, blir det till ett nästan jämt ljud.

Ett nytt par myrspovar, en lågt flygande ladusvala, ett par fisktärnor och en gluttsnäppa tillhör nykomlingarna. De tropiska flyttarna har börjat anlända! Sammalgt 33 arter hade samlats denna kväll för att fira vårens ankomst. Och då saknades ändå några, eller jag kanske bara inte såg dem.
 
image247

Ejdersträcken är väl i det närmaste förbi. Nu drav ett gäng gravänder upp och slyger några snabba vändor under ivrigt skrockande innan den tar vatten och glider fram på sina breda simfötter.
image248

Det gröna gräset ser allt friskare ut och överallt slår styvmorsvioler ut och bilda mattor i alld det gröna. image250

Stenskvättorna far omkring, sitter still ett ögonblick och far vidare i en glad dans. Här en adult (vuxen) hane.

Imorgon är det nationellt prov i SvB, 5 timmars skrivtid. Nu börjar rättningsbördan tynga. Upp 5 i morgon för att hinna först.

Godnatt.

Kommentarer
Postat av: Tillbaka igen

YO hans, hur går det med rättningen av våra prov? Jag har inte varit i skolan eftersom jag har det dystert med hästarna. tre av tre möjliga är skadade, och nu finns det inte mer o göra för den ene Melvin som vi har behandlat det senaste halvåret. Syns i nästa vecka.. kolla in sandrewmethronome.blogg.se
tjao.

2007-04-27 @ 15:03:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback