Lyckan är att ha en hund

Backpacker
Inget piggar upp så som en liten shoppingrunda. Min ryggsäck, som inköptes för någon månad sedan visade sig vara ett dåligt köp. Främsta kriteriet då var att den skulle vara lätt. Lätthet får man till priset av ingen inredning, dvs inga fack som håller reda på allt. Men det är smällar osv.  Men priset för obekväm hantering är lite för högt: papper som faller ur mappar och möjligen återfinns längst inunder, effektivt ihopknycklade av allt som hamnat ovanpå, saker som man vet att man lagt där men som man inte hittar förrän det är för sent. nej, det är dags för ett bekvämare liv. Antingen återgå till portfölj med flera fack - men det blir bara snedbelasning och i värsta fall ryggskott. Det blev i stället den finaste ryggsäcken man kan få för pengar, en Samsonite med massor av fack och plats för minst tre bärbara + tre års garanti (då måste jag ju jobba "över" ett år...). Utstickande röd är den också. Men det bästa av allt är  att den är oändligt mycket lättare att ta på och f.a. av. En sådan lyx att få ha det bekvämt.

Emily har flyttat in hela sitt pick och pack nu. Vi är liksom en familj igen med åtminstone en dotter hemma, hustru och hund. För mig har det också inneburit att jag övertagit en CD-spelare och ett    nej två par hörlurar. Härligt, nu kan jag lyssna på alla audiobooks som biblioteket har samtidigt som Morris och jag får bra promenader.

Idag borde jag vara totalt slut men en lite slummer hjälper upp det. Två kvällar  i rad, utvecklingssamtal med elever och föräldrar kan bli lite mycket. Lägg därtill 40 mil på SJ. Jag var hemma en sväng och gick ut med Morris på lunchen. Tur man gillar tåg...

Imorgon ska vovven klippas. Det var ett bra tag sedan sist. Det betyder bad. Bad är ett ord han har lärt sig för länge sedan. Inget han gillar. Säger man: - Morris, nu ska vi bada, går han och gömmer sig. Motvilligt följer han med och försöker ihärdigt krångla sig ur duschen med schampo överalt. Det är inte så svårt, för han är ganska hal. Men idag gick han självmant in i duschen, ställde sig snällt medan husse la upp ett lager badlakan. Kanske han gillar den mer eleganta duschen här med välvda dörrar av klarglas?

Men med sex nakna fötter i duschen blir det trångt, men det går. De eleganta dörrarna har dock en liten obetydlig egenhet - i vissa duschriktningar forsar vattnet fram under den patenterade listen. Så det går åt en extra frottématta bara för att kunna hålla balansen i tvålhelvetet med en stor, genomblöt pudel som ideligen försöker komma loss ur schampomassagen och som ruskar pälsen på värsta flumrideeffekt, och så allt vatten som redan runnit under dörren som man samtidgt försöker skvissa tillbaka. Ja, man kan inte ha bästa jeansen på sig, eller egentligen knappast någonting.

Så, när vovven vederbörligen blivit sköjd och torkad, löper han amok. Helst av allt vill han komma ut och rulla sig i de nygrävda rabatterna och springa flera varv runt i trädgården för att sedan landa i den vita skinnsoffan med en av Emilys förbjudna lurviga tofflor (hur nu någon över huvud taget vill ha sådana) mellan tassarna. Den är hans älsklingssnuttis. Men han ser lycklig ut. Återstår bara att reda ut pälsen - om jag nu hittar hans borstar, karda och kam.

En god natt blir det dock

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback