En vanlig dag med regn och storm

Första riktiga lovdagen skulle man ta ut svängarna och sova riktigt länge. Så skulle man gå upp och göra kaffe på sängen till hostigahustrun - eller ännu bättre - få kaffe på sängen själv. Men detta sker numera enbart på födelsedagar. Därför kunde man kosta på sig att hålla sig vaken till bortåt två natten innan och se på TV, läsa böcker och annat onyttigt.

Morris hade jag inte tagit med i beräkningen. Han ville gå ut. Så efter 4½ timmes sömn, vacklade jag ut med hunden i sträckt koppel - han hade fått upp ett spår. Och så där retfullt långt hemifrån börjar det regna riktigt ordentligt. Så för snickarna i den fem nya grannhusen såg fi nog ganska  roliga ut, där vi drar åt var sitt håll. Nå Morris fick ge upp, vi återvände. Han fick sin nya regnrock på sig och jag tog den vattentäta samt ett paraply. Så kunde vi vandra iväg, nu åt samma håll.

Så lagom till första frukost kom två damer från handelsträdgården för att plantera växter. Den förtänksamma hustrun har nämligen insett att ska det bli som hon vill, ska man anlita fackmän. Så dessa fackkvinnor grävde rabatter och planterade allt enligt den skiss som handelsträdgården utarbetet. Har man bara pengar, så ... (så behöver man ingen gubbe, höll jag på att säga)

Idag har jag bestämt mig. Det ska bli ett tak över hustruns trehjuling, byggt i anslutning till friggeboden. Allt är förberett. Virke från altanen i somras kan användas, plasttaket är inköpt och någonstans i hjärnvindlingarna finns en idé om hur det hela ska se ut. Fast då hade jag inte tagit med i beräkningen att TV-lanalen TCM hade en riktigt bra dag med flera gamla godingar. Tonårstidens hjältar väckte minnen till liv - och vem kan motstå sådant?

Jag kom ändå en bit med taket innan mörkret och det nya regnet satte stopp. Då hade jag reviderat hela upplägget. Nytt besök i Falkenberg med liten inköpsrunda. Imorgon ...

Ute vräker regnet ner, regnstråken kastar kaskader kring natriumlamporna ute. Nya hus är så väl isolerade att man inte ens hör stormens verkan. Men på
SMHI:s hemsida kan man välja att titta på en radarbild och med ledning av den går det  att förutse vädret de närmaste timmarna. Så här såg vädersituationen ut 22:45:



Om man vet att det blåser från sydväst så bör ju regnet (här=det gröna) upphöra inom kort. Frågan är bara hur snabbt det som ligger sydväst om Danmark och som inte syns på bilden kan dyka upp. Det får vi veta imorgon. Men för säkerhets skull kollar jag tidningarna. Aftonblandet går ut med feta rubriken om det kommande ovädret. Här finns också en aktuell radarbild och den verkar vara en aktuell bearbetning av SMHI:s (den senare är tveklöst den tydligaste).

Jag får klämma i mig ett halvt dussin vitlöksklyftor i olja och hoppas på att denna mirakelmedicin håller förkylningen stången. Fast nu höll jag ju på att glömma änglarna. Hej på er!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback