Höstavstämning

Lovet  är slut och efter en dag känns det som om veckorna redan gick i varandra. Novembermörkret drabbar visserligen ganska tidigt på kvällen men fortfarande märks de ljusa morgnarna. Och så kommer dessa fantasktiska sommartemperaturer, 12 - 13 grader varmt även om det blåser friskt.

I helgen fick jag slutligen ordning på dörrproblemet på friggeboden. Nu sitter där en (!) dörr och där andra halvan av dubbeldörren finns nu de överblivna väggplankorna och plats för ett fönster.
Bakom friggeboden har det blivit ett regnskydd för cyklar etc.

Trädgården är nästan färdig, alla planteringar är anlagda med växter. Lilia vill byta ut gräsmattan till våren. Det kanske blir så, en färdig gräsmatta rullas ut och vi slipper allt ogräs.

Bubblan i korridorgolvet har försvunnit, precis som svåger Hasse förutspådde. Så nu väntar vi bara på alla trädstammar som ska bli ved. Någon påstod att det skulle finnas ved till salu på Blocket, men vid närmare koll fanns det bara för avhämtning.

En minnesrik halvtimme ner vid Glommens sten med kikare och allt. Havet vräkte sig majestätiskt mot klipporna. Den del fågel kämpade ursinnigt i motvinden för att runda udden. De flesta var storskarvar, men några för mig oidentifierade smalvingade sjöfåglar flög också över.

mer hav

Morris har bosatt sig i mitt rum. Har jag vunnit hans hjärta extra mycket? Han har ju sällan parkerat sig där förut. Den enkla sanningen är nog att det är något varmare här eftersom det ligger på läsidan när västanvinden vräker sig in genom ventilerna.

Emily tog med sig Anna till Kanarieöarna på en vecka. Nu smsar de om solbad och polbad och exploderande läsk. De kommer tillbaka på lördag.


När man inte vet vad man ska skriva - egentligen - kan man ju räkna upp lite av det som hänt. Så vet man att det har hänt ...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback