Toffeldjuret Morris i kuddkrig

Idag är det fredag och husse är hemma. Morris märkte att det var lite annorlunda. Milt väder, dörren ut till trädgården stod öppen och han brukar röra sig fritt i trädgården. Lite friare än vanligt blev det ändå. När husse inte självmant kom ut och lekte, fanns det bara ett sätt: att sno alla kudar han kan hitta och dra ut dem i den fuktiga gräsmattan och ligga och tugga på dem en stund. Samma sak med tofflor och annat löst, filtar är populära. Så idag ville han ha uppmärksamhet. Han lyckades. Som tur var regnade det inte. Men vi tog en lång promenad i vårvädret efter kuddracet.

Åkern närmast har blivit en grund insjö. Några hundra trutar och måsar gör livet surt för maskar som vill upp och vädra sig. De stolta råkorna i sina frackar trycker ner dekraftiga näbbarna och lyckas få lite ätbart i krävan. Vi har skaffat frö- och nötautomat men det verkar inte vara många fåglar som upptäckt detta ännu, mer än skatparet. Talgbollar är mer populärt än frö, kanske för att det är mer lättigllgängligt. Det kanske inte finns så många fåglar i området, eller så finns det sedan länge etablerade matplatser, eller så har de inte haft anledning att söka sig söderut i så stort antal som är brukligt. Artportalen
Dagens fågel kan t.ex. visa alla fynd man gjort av domherre idag. Klickar man på en kartikon, får man en god överblick över läget. Denna karta visar alla fynd av domherre den 22/12 som små svarta prickar.
108025-79

Kartan är hämtad från Dagens fågel och visar som svarta prickar alla fynd av domherre den 22/12. Inte ett enda fynd av domherre har räknats in för Hallandskusten. I övriga delar av landet är det just nu mer talrik. Nå, de kommer väl vad det lider.

Jag tror att vi köpt alla julklappar nu. I Varberg var det ganska lite folk på eftermiddagen i gallerian, överkomliga priser och bra grejer. Fårskinnstofflor blir årets julklapp i vår familj. Vi räknar med en svinkall och ovanligt lång vår. Lika bra att räkna in värsta scenariot. Blir det inte det får Morris roligt.

Mitt i allt detta landar rymdfärjan Discovery med bl.a. Christer Fuglesang ombord. En mycket lyckad rymdresa efter vad det verkar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback