Skulle gå - skulle komma, skulle ...

Så hände det igen. Tåget som borde varit anslutningen till bussen, syntes försvinna bakom en sväng. Det stod ett inne med det skulle avgå ca 50 minuter senare. Som tur var hade ingen satt ett pris på min parkering i Falkenberg. Kungsbacka, I love you.

I dag fick barnena lussekatter och pepparkakor nedsköjt med mycket pösig julmust. En del rann ner på golvet. Det är sådant som kallas julstämning. Nästan alla var där och nästan alla vet alltså om att det kan bli en femfrågors i morgon. Den är precis klar. 485 - 503 i vita boken. Fast den ligger väl i skåpet. Jo jo.

Vad gör man om folk lite upprepat så där inte respekterar avtalade tider? Tappar man sugen eller ser man uppmuntrande ut bakom det rostfria leendet? Det suger, heter det numera och det är inget man blir sugen på. SJ har åtminstone tidtabell men inte heller det tycks hjälpa. Fast det är klart, har det kommit en massa vatten i tunneln, så blir det force majeure. Min bror körde in i lite för djupt vatten med sin merca. Nu står den på verkstaden och motorn ska röntgas. Kan kosta 150 lakan men bara 11 i självrisk. Det är tur att det finns självrisk. SJ har väl ingen självrisk, åker man där får man skylla sig själv. Ack, hur lätt är det inte att dyka ner när man borde dyka upp? Men vattnet, det vattnet i tunneln eller vad det nu är ...

Imorgon är det sista fredagen i skolan det här året. Lite högtidligt nästan men vad skönt. Nu ska jag göra iordning i köket. Säger hustrun. (mb)





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback